"Code Zero" (A0) Asymmetrisk Spiler
Delvis genua delvis assymetrisk skæringsspiler – er A0 (eller C0) sejlet for dig?

På det første ben af 1997-98 Whitbread Around the World Race EF Language rullede et “hemmeligt våben” ud. Det var et tæt skæring asymmetrisk sejl udviklet af North Sails designere kaldt Code Zero og det EFL frem til en tidlig føring, som de ikke satte overstyr senere. Årtier senere er North “Code Zero” (A0) asymmetriske spilere en uundværlig del af en fuld sejlgarderobe – ikke kun brugt af både der ofte sejler hard skæring I let vind, men også i kraftigere vindforhold med mere åbne vinkler.

Hvad kan de?
Code Zero asymmetriske passer perfekt in den åbning, der er mellem genua og en A3 asymmetrisk skærings spiler. De yder ekstra kraft ved ca. 40-grader AWA I vindstyrker under 10 knob – forhold hvor de traditionelle sejl har en stor svaghed. Code Zeros har også bevist deres styrke ved skæring I 15-25 knob ved 80 til 90 graders AWA.

Code Zero Design
Code Zeros er mere lig en overstørrelse hybrid genua end den er en typisk asymmetrisk spiler. For kapsejleren er det interessant at få Code Zero til at måle så tæt på en genua som mulig mens den males som en spiler. De er designet med en fladere form end andre assymetriske, men den flyver uden at den sideliget blafrer. Faconen er jævnt fordelt med en mid-camber på omkring 20%. En typisk let genua har en mid camber på ca 16% og en V-Serie 1A asymmetrisk har ca. 23%. Code Zero har en mere vertical kurve end en genua og tvister langt mere. Forliget skal sættes relativt stramt og kappen har en svag positiv kappe. Vind tunnel forsøg indikerer at denne konfiguration øger den fremadrettede kraft med lavere sideværts kraft og kraftcenter end et traditionelt sejl.

Code Zero design kan påvirkes af forskellige begrænsninger som forskellige måleregler lægger på den.
Det betyder typisk:
  • Agterliget skal være kortere end 95% af forliget i længden.
  • Midter mål skal være mindst 75% af fodens længde
  • Derudover er asymmetrsike begrænset af areal begrænsninger og tværmåls begrænsninger.Code Zero asymmetriske spilere er blevet udviklet ved hjælp af the University of Auckland Twisted Flow wind tunnel. Her bliver en Code Zero testet for et Volvo Ocean Race team.

Hvilket North downwind sejl er det rigtige for dig?
Klik her for NORTH DOWNWIND SAIL PERFORMANCE GUIDECode Zero er en krydsning mellem en genua og en assymetrisk skæringsspiler.De fleste dug typer egnet til en let genua kan bruges til en Code Zero, også Spectra, polyester og letvægts Cuben Fiber laminat.