SEJL- & LAMINAT TEST

North Sails tester egenskaberne på alle fabrikerede og laminerede stil arter som bliver brugt i den daglige produktion. Testen inkluder stræk, brudstyrke, rivstyrke, måling af limningen i laminatet, evaluering af overflade slidstyrke og brudstyrken af syede sømme og limnings tekniker.

Alle dug ruller som er produceret af North Cloth er testet og bliver gradueret efter hvor de hører hjemme i inventarlisten, hvilket sikrer de forskellig North Cloth typer møder de specifikationerne som de skal. Udviklingsmateriale bliver på samme måde testet, hvilket giver et godt objektiv sammenligningsgrundlag til etablerede produkter.

Dug stræk testning har altid været nøglen til sejldugs forståelse og kvalitetskontrol. Hvilket Lowell North hurtigt fandt ud af da han startede firmaet i 1957.

Han købte en stræk tester ved navn ”Scott Machine”. Primitiv efter dagens standard, men deb blev først udskiftet i slut 80érne med anden generation af dug testere som blev designet af North Cloth egen Princeton ingeniør professor Bill Putnam. Putnams Dug tester var industri standarden gennem mange år.

I dag bruger North to sofistikerede computerstyrede systemer til dug stræktestning.
Instron er industristandarden og måler stræk og belastninger op til 10 gange mere præcist end Putnam testeren. Instron computeren er programmeret til at eliminere alignments og data.

© North Sails Instron er en industri standard og måler elasticitetsforlængelsen og belastninger op til ti gange mere præcist end Putnam Tester.
Instron computeren er programmeret til at eliminere fejl fremkaldt af kort tilpasningen og data behandling. Programmet retter også for forlængelse af selve test-apparat en stadig mere væsentlig faktor, når man afprøver ultra-lav-stræk sejldug eller laminat prøver. Hastigheden af Instron er bemærkelsesværdigt, hvilket giver mulighed for at teste mange flere prøver på kortere tid.


© North Sails United Calibration SSTM-2000 tester bliver brugt til 3DL laminater, hvor den udfører stræk og styrke testning på regelmæssig basis. United er et høj kapacitets instrument specielt velegnet til måling af tæt 3DL laminat. Den er også i stand til at isolere bestemte regioner i et laminat for stamme.


© North Sails United Kalibreringsstræk testeren leverer høj belastningsevne som er gavnlig for testning af 3DL laminater hvor tykkelse konstant varierer.

© North Sails 3DL ingeniører har også udviklet en ny test-enhed, der fremmer vores forståelse af langsigtet træthed i sejldug og laminater. North trætheds Simulator laver bøjninger af strimler af test dug eller laminat over og under en række af rullerne i en oscillerende transport, for at simulere den virkelige verden hvor sejlet blaffer og pisker. Trætheds Simulatoren er med til at øge vores forståelse af den gradvise nedbrydning af sejldug. North bruger også et tilpasset hydrauliske test setup for max stræk og styrke test af hardware, fittings og stropper og en brugerdefineret "skræl" tester til at måle bindelagendes styrke af laminater.